
چگونگی اجرای نازک کاری ملاتی و خشک روی دیوار پیش ساخته وال اسپید و کناف
عملیات ساختمانی به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند:
- سفت کاری: که شامل تمام مراحل اجرای اسکلت از جمله پی کنی، آرماتور بندی، بتنریزی فوندانسیون، سقف، تیر، ستون، دیوار برشی، اجرای اسکلت فولادی، بادبند، دیوار چینی است.
- نازک کاری: که مربوط به تزئینات ساختمان بوده و شامل تمامی عملیاتهای اجرایی به جز سفت کاری است، از جمله اندودکاری، عایق کاری، سنگ کاری، کاشی کاری، نقاشی، اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی و...
دیوار چینی جزو مراحل سفت کاری ساختمان محسوب میشود، چه دیوار چینی سنتی و چه دیوار چینی صنعتی شامل دیوار خشک و پانل های پیش ساخته، در این مقاله به بررسی اجرای نازک کاری روی دیوارهای خشک، کناف و پانل وال اسپید میپردازیم.
در دیوارهای کناف اجرای نازک کاری پس از اجرای زیر سازی (سازهها) انجام میشود، این پوشش میتواند شامل پانل گچی و پانل سیمانی باشد. پس از اجرای پانلها به عنوان پوشش، نوبت به اجرای بتونه و رنگ بر روی دیوارهای کناف میرسد، یکی از مواردی که باید در نظر گرفته شود این است که دیوارهای کناف قابلیت اجرای پوششهای سنتی را به عنوان پوشش ندارند.
مراحل اجرای نازک کاری در دیوارهای کناف به این ترتیب است که پس از نصب پانل های گچی بر روی سازههای دیوار، درزگیری با استفاده از نوار درزگیر و سپس اجرای بتونه و ماستیک جهت ایجاد یک سطح صاف و یکنواخت (بدون اعوجاج و فرو رفتگی) انجام میوشد که این سطح صاف و یک دست محلی برای اجرای مرحله نهایی نازک کاری دیوار کناف یعنی پوشش قابل رویت است که میتواند شامل رنگ، کاغذ دیواری، کاشی، سنگ و ... باشد.
پس از اجرای زیر سازی مناسب در دیوارهای کناف، اجرای پوشش نهایی صورت میگیرد، ساخت و ساز خشک این قابلیت را دارد که انواع پوششهای نهایی از جمله رنگ، کاغذ دیواری، ترمو وود، کاشی، سنگ، ورق های PVC و ... روی آن اجرا شوند.
پانل های پیش ساخته وال اسپید که از نوع دیوارهای خشک میباشد مانند دیوارهای کناف قابلیت اجرای پانل گچی و پانل سیمانی را به عنوان پوشش دارند و بهراحتی و بدون نیاز به زیرسازی روی استادهای وال اسپید پیچ میشوند، پانل های وال اسپید این مزیت را دارند که علاوه بر مصالح صنعتی و خشک قابلیت اجرای پوششهای سنتی و ملاتی مانند ملات های گچی و ملات های سیمانی را دارند.
پس از اجرای دیوارهای خشک که روشی سریع و آسان و مقرون به صرفه است، یکی از راهها، استفاده از پوششهای صنعتی و خشک به عنوان لایه نهایی دیوار است، راه دوم استفاده از ملاتها به عنوان پوشش است به دلیل سطح صاف و صیقلی که پانل وال اسپید دارد ملزم به استفاده از یک صفحه رابیتس میباشیم.
پس از نصب رابیتس روی پانل های وال اسپید، گچ کاری و سیمان کاری میتواند شروع شود. البته باید به این موضوع اشاره کرد که روی دیوار های وال اسپید دیگر نیازی به اجرای لایه گچ و خاک نیست و صرفا اجرای گچ سفیدکاری به عنوان پوشش نهایی کافیست. تمام پوششهای نهایی موجود در بازار قابلیت اجرا روی پانل های وال اسپید را بدون نیاز به زیرسازی دارند.
پانـــــل وال اسپید
دیوار پیش ساخته وال اسپید، در ارتفاع و ضخامتهای مختلف، قابل تولید است؛ لذا امکان سفارش پانل بسته به کارایی مد نظر، وجود دارد که علاوه بر کاهش پرت مصالح، امکان انطباق آن با شرایط آب و هوایی مختلف را امکانپذیر میسازد. امروزه از این نوع از دیوار سبک به طور گسترده در طیف وسیعی از پروژهها در سراسر دنیا استفاده میگردد.
.jpg)
اختتامیه نمایشگاههای بین المللی صنعت ساختمان مشهد و قائمشهر

آزمون آتش دیوارهای وال اسپید
.png)
دومین ایونت هم اندیشی عاملین فروش وال اسپید
.jpeg)