
عوامل موثر در گزینش نوع دیوارهای پیش ساخته در صنعت ساختمان
سیستمهای ساختمانی مختلف جهت اجرای تیغههای داخلی و دیوارهای پیرامونی شامل سیستمهای ساختمانی سنتی و مدرن میباشند. صنعتیسازی در دنیای ساخت وساز مدرن، سازندگان را به سمت سبک سازی و استفاده از مصالح پیش ساخته سوق داده است. استفاده از دیوار پیش ساخته در صنعت ساختمانسازی راه حل مناسبی جهت سبک سازی ساختمانها میباشد.
امروزه تولیدکنندگان مصالح ساختمانی با بهرهگیری از روشهای نوین اقدام به تولید انواع دیوارهای پیش ساخته کردهاند. استفاده از این نوع از سیستمهای ساختمانی علاوه بر سبک سازی ، با افزایش سرعت اجرا، کاهش پرت مصالح، کاهش هزینه حمل و جابجایی، بهبود عملکرد صوتی و حرارتی، کاهش نیروی انسانی و ... جهش بزرگی در صنعت ساختمان ایجاد کرده است.
موارد مختلفی در انتخاب نوع سیستم ساختمانی تاثیرگذار میباشند. مواردی همچون سرعت اجرا، هزینه مصالح، نوع عملکرد لرزهای ، نحوه اجرا، عملکرد صوتی و حرارتی و ...
در ادامه به بررسی عوامل موثر در انتخاب نوع سیستم ساختمانی مورد نظر میپردازیم.
وزن سبک
وزن دیوارهای یک ساختمان یکی از مهمترین المانها جهت سبک سازی میباشد. پیش از این استفاده از سیستمهای سنتی در اجرای دیوارها باعث افزایش وزن ساختمان و در نتیجه افزایش حجم اسکلت مصرفی ساختمان و همچنین رفتار نامناسب در برابر زلزله میشده است. امروزه با فناوری دیوار پیش ساخته در صنعت ساختمانسازی، تولیدکنندگان این مصالح توانستهاند قدم بزرگی در جهت سبک سازی ساختمانها بردارند. استفاده از مصالح سبک همانند پلی استایرن، پلی یورتان، بتن سبک و .... در ساخت دیوارهای پیش ساخته موجب کاهش وزن این نوع دیوارها شده است.
در عصر حاضر به دلیل افزایش حجم ساخت و ساز و افزایش بلندمرتبهسازی و ورود تکنولوژیهای مدرن در صنعت ساختمان، موجب استقبال چشمگیر سازندگان ساختمان از دیوار پیش ساخته و میل به سبک سازی شده است.
سرعت اجرا
رشد جمعیت و افزایش ساخت و ساز و همچنین بحران اقتصادی در شرایط حاضر موجب شده است "سرعت اجرا" در امر ساختمانسازی به فاکتور بسیار مهمی در انتخاب نوع سیستم ساختمانی شود. دیوارهای پیش ساخته به دلیل تولید در کارخانه و انتقال به محل پروژه به صورت آماده و عدم استفاده از مصالح سنتی و ملاتی و همچنین وزن سبک، موجب افزایش سرعت اجرا و همچنین کاهش نیروی انسانی شدهاند. این امر موجب افزایش سرعت برگشت سرمایه و سهولت در امر ساختمانسازی میشود.
عایق
استفاده از مصالح عایق در برابر حرارت، صوت و رطوبت در تکنولوژی دیوارهای پیش ساخته موجب کاهش مصرف انرژی و همچنین کاهش حجم تاسیسات در پروژههای ساختمانی شده است. دیوارهای پیش ساخته با عملکرد مناسب در کاهش انتقال صدا ، حرارت و رطوبت موجب صرفهجویی در مصرف انرژی و کاهش هزینهها در صنعت ساختمان شدهاند.
کاهش پرت مصالح
استفاده از دیوارهای پیش ساخته به دلیل اینکه با ابعاد استاندارد و یا گاها به صورتی سفارشی تولید میشوند، دارای پرت بسیار کم مصالح و در نتیجه کاهش هزینه مصالح مصرفی خواهند شد.
ویژگیهایی که در بالا به آنها پرداختیم، از فاکتورهای مورد بررسی سازندگان جهت انتخاب نوع دیوار پیش ساخته جهت اجرای پروژهها میباشند. انواع دیوار پیش ساخته این قابلیتها را در اختیار ما میگذارند. با این تفاوت که هر کدام ممکن است در برخی از این موارد دارای ضعف و یا قدرت باشند. در ادامه به معرفی برخی از انواع دیوارهای پیش ساخته و ویژگی هایشان میپردازین.
تری دی پنل
تری دی پانل یک دیوار پیش ساخته است که از دو قسمت هسته عایق پلی استایرن نسوز (یونولیت) و شبکههای فولادی (مش) تشکیل شده است که بوسیله مفتولهای فلزی به صورت خرپا به یکدیگر متصل میباشد که با بتن پاشی روی آن از تلفیق دو شبکه فولادی و بتن، سازه بسیار مقاوم و محکمی بدست میآید.
وجود لایه پلی استایرن در اعضای پانلی به کار رفته باعث کاهش وزن قطعات دیوار و علاوه بر حمل آسانتر، در مجموع از وزن سازه نیز میکاهد. این پنلها در ساختمان به صورت باربر و یا دیوارهای جداکننده غیرباربر به کار میروند.
این نوع از دیوارهای پیش ساخته علاوه بر کاهش وزن ساختمان، باعث افزایش سرعت اجرا و حمل و نقل شده و میتواند عایق مناسبی در برابر صوت، حرارت و رطوبت باشد. مقاومت در برابر آتشسوزی و کاهش حجم اسکلت ساختمان از مزایای این نوع دیوار پیش ساخته میباشد.
از معایب دیوار پیش ساخته تری دی پنل میتوان به نحوه اتصالات و همچنین هزینه و زمان زیاد حمل و نقل از کارخانه تا محل پروژه در مقایسه با انواع دیگر دیوارهای پیش ساخته و همچنین انتشار گازهای سمی به هنگام آتشسوزی میباشد.
ساندویچ پنل
پنل ساندویچی یا ساندویچ پنل به دیواره یا سقفهایی گفته میشود که از ترکیبات سبک تشکیل شده و از دو طرف به دو لایه ورق محدود شده است و در میان آن یک لایه عایق قرار دارد. نوعی از دیوار پیش ساخته از دو لایه ورق که مابین آنها از فومهای پلی یورتان، اکس پی اس، پلی استایرن یا پشم سنگ پر کردهاند و جهت پوشش دیوار به کار میرود را ساندویچ پانل دیواری مینامند. پانل دیواری برای پوشش دیوارههای فضاهای صنعتی، سردخانهها، کانکسها، ساختمانهای پیش ساخته و.. به کار میرود.
همچون دیگر انواع دیوار پیش ساخته، این نوع از دیوار نیز دارای سرعت اجرای بالا، وزن سبک و عملکرد مناسبی در مقابل صوت و حرارت دارد. ولی در صورت استفاده از مواد اولیه بیکیفیت میتواند معایبی از جمله پوسیدگی و خوردگی ، کاهش عمر مفید و ... از خود نشان دهد.
پانل سبک بتنی
پانلهای سبک بتنی با ساختار کامپوزیت و مسلح با الیاف پلیمری و مینرال با استفاده از فیلرهای ریزمقیاس و بدون نیاز به مش فولادی، تولید میشوند. این محصولات به صورت دیوار پیش ساخته جهت استفـاده برای دیوارهای خارجی و داخلی ساختمانها کاربرد دارند. وزن نسبتا سبک، عایق مناسب و کاهش پرت و سرعت اجرای تقریبا بالا از مزایای این نوع از دیوار پیش ساخته میباشد.
این نوع از دیوار پیش ساخته در زمره دیوارهای سبک وزن قرار میگیرد، اما در مقایسه با سایر دیوارهای پیش ساخته وزن بالاتر و سرعت اجرای کمتری دارد. محدودیت در ضخامت و نیاز به اجرای وال پستهای عمودی و افقی و هزینهی بالا نیز از معایب این نوع دیوار پیش ساخته میباشد.
وال اسپید
دیوار پیش ساخته ی وال اسپید نوعی پانل دیواری میباشد که از پروفیلهای گالوانیزه C شکل (استاد) و پلی استایرن با دانسیته 20kg/m3 تشکیل شده است. دیوار پیش ساخته وال اسپید سبکترین دیوار پیش ساخته بوده و در نتیجه عملکرد مناسبی در برابر زلزله خواهد داشت. سرعت اجرای بسیار بالا، عایق مناسب در برابر صوت، حرارت و رطوبت، کاهش هزینه حمل و نقل، کاهش زمان حمل و جابجایی، قابلیت نصب انواع پوششهای ملاتی و صنعتی، حذف وال پستها و فریم درب و پنجره و ... از مزایای استفاده از این نوع دیوار پیش ساخته میباشد.
استفاده از دیوار پیش ساخته وال اسپید باعث کاهش چشمگیر حجم اسکلت ساختمان و در نتیجه صرفهجویی در مصرف آهن و کاهش هزینههای کلی میشود. سرعت اجرای بالای این دیوار پیش ساخته فوق سبک سرعت برگشت سرمایه را افزایش میدهد. علاوه بر این موارد، کاهش هزینه حمل و حداقل دستمزد اجرا استفاده از دیوار وال اسپید را از لحاظ اقتصادی توجیه خواهد کرد. و علاوه بر توجیه اقتصادی، مزایا و کیفیت قابل قبول این نوع دیوار پیش ساخته، وال اسپید را به گزینه بسیار مناسبی جهت استفاده در دیوارهای داخلی و پیرامونی ساختمانها تبدیل کرده است.
پانـــــل وال اسپید
دیوار پیش ساخته وال اسپید، در ارتفاع و ضخامتهای مختلف، قابل تولید است؛ لذا امکان سفارش پانل بسته به کارایی مد نظر، وجود دارد که علاوه بر کاهش پرت مصالح، امکان انطباق آن با شرایط آب و هوایی مختلف را امکانپذیر میسازد. امروزه از این نوع از دیوار سبک به طور گسترده در طیف وسیعی از پروژهها در سراسر دنیا استفاده میگردد.

پانل سبک

دومین نمایشگاه تخصصی نما

خانهی رویایی با سقف کناف
