
مزایا و اهمیت سبک سازی ساختمان در ایران
سبک سازی ساختمان پدیدهای است که در سالهاي اخير در صنعت ساختمان كشور بررسی و اعمال میشود. سبك سازي راهی است برای جلوگیری از خسارات ناشی از خرابی، کاهش هزینهها، پایدارسازی بیشتر سازه، به خصوص در مقابل بارهاي ناشی از زلزله. در مقاله پيش رو به سبک سازی و مزایای آن می پردازيم.
در گذشته استفاده از مصالح سنتی مانند آجر، سنگ، بلوک سفالی و سیمانی در ساختمانها رواج بسیار داشت که البته همچنان جزو مصالح پر کاربرد ساختمانی هستند. این مصالح به عنوان عایق حرارتی و صوتی مقاومت خوبی از خود نشان میدادند اما در برابر حوادثی شامل زلزله، سیل و بادهای شدید ناکارآمد بودند. اما امروزه با ظهور تکنولوژیهای جدید در صنعت ساخت و ساز، مصالح جدیدي پا به اين عرصه گذاشتند که علاوه بر تامین عایقهای حرارتی و رطوبتی مناسب، با سبک کردن وزن ساختمان علاوه بر صرفه جویی اقتصادی، در مقابل حوادث بیرونی نیز مقاومت بسیار خوبی از خود نشان میدهند.
همانطور که میدانیم هر چه ساختمان سبکتر باشد علاوه بر صرفه جویی در مرحله اجرا، مطابق با آیین نامههای موجود مقاومت خوبی در برابر زلزله از خود نشان میدهد و نیروهای زلزله از نظر خرابی و خسارات تاتیر کمتری روی سازه خواهند گذاشت.
به طور کلی ۲ راه برای سبک سازی ساختمان می توان در نظر گرفت. اولین راه بهره گیری از طراحی مناسب سازه است که مصالح با حداقل وزن ممكن در نظر گرفته شده باشد. دومین و متداولترین راه نيز استفاده از مصالح سبک ساختمانی است.
استفاده از دیوارهای پیش ساخته وال اسپید به عنوان دیوار داخلی و خارجی با داشتن وزن بسیار پایین، وزن کلی ساختمان و مصالح مصرفی ساخت اسکلت را به شدت کاهش میدهد که این امر علاوه بر صرفه جویی اقتصادی، مقاومت ساختمان را در برابر نیروهای زلزله افزایش داده و در دراز مدت نیز باعث صرفه جویی در انرژی و هزینههای آن میشود.
از مزایای سبک سازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت در برابر زلزله و خرابی
- کاهش وزن ساختمان
- کاهش هزینه های اجرایی ساختمان
- صرفه جویی انرژی
- اجرای سریع
- کاهش پرت مصالح
امید است با افزایش دانش فنی در سبک سازی، استفاده از مصالح سبک و به خصوص دیوارهای پیش ساخته روز به روز در صنعت ساختمان گسترش یابد.
پانـــــل وال اسپید
دیوار پیش ساخته وال اسپید، در ارتفاع و ضخامتهای مختلف، قابل تولید است؛ لذا امکان سفارش پانل بسته به کارایی مد نظر، وجود دارد که علاوه بر کاهش پرت مصالح، امکان انطباق آن با شرایط آب و هوایی مختلف را امکانپذیر میسازد. امروزه از این نوع از دیوار سبک به طور گسترده در طیف وسیعی از پروژهها در سراسر دنیا استفاده میگردد.
.jpg)
اختتامیه نمایشگاههای بین المللی صنعت ساختمان مشهد و قائمشهر

آزمون آتش دیوارهای وال اسپید
.png)
دومین ایونت هم اندیشی عاملین فروش وال اسپید
.jpeg)