_

دیوار پیش ساخته وال اسپید

دیوارهای پیش ساخته وال اسپید از خانواده DRYWALL (درای وال) هستند که در حال حاضر از پیشرفته‌ترین متریال برای ساخت و ساز می‌باشند. DRYWALL (درای وال) به دلیل سرعت بالا، وزن کم، عایق مناسب، عملکرد مناسب در هنگام زلزله و هماهنگی مناسب داینامیکی و استاتیکی با اسکلت سازه، مورد توجه سازندگان و فعالان عمرانی در اقصی نقاط دنیا قرار گرفته است. یکی از این متریال‌ها پانل پیش ساخته وال اسپید است که با استفاده از تکنولوژی و ماشین‌آلات تمام اتوماتیک ساخته شده و تحت لیسانس کشور سوئیس است که در ایران تحت برند وال اسپید (WALLSPEED) تولید می‌گردد.

در حال حاضر پانل سبک وال اسپید، سبک‌ترین دیوار پیش ساخته در دنیا شناخته می‌شود (با وزن حدود ۴.۵ کیلوگرم در هر متر مربع) که هسته مرکزی دیوار از پلی استایرن کندسوز خود جمع شونده در رده E (مطابق با استاندارد ۱۲۰۷)، با دانسیته حداقل ۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب تشکیل شده که در بین استادهای پانچ شده تزریق می‌شود و ساختار اصلی دیوار وال اسپید را تشکیل می‌دهد. فاصله استادها از یکدیگر به صورت ثابت ۳۰ و ۶۰ سانتی‌متر است و پانل های تشکیل‌دهنده هسته دیوار وال اسپید توسط کام و زبانه ابتدا و انتهایی آن‌ها در یکدیگر به‌راحتی چفت می‌گردند.

_

اجزای تشکیل دهنده دیوار پیش‌ ساخته

_
_۱

پانل پیش ساخته وال اسپید

هسته مرکزی دیوار پیش ساخته وال اسپید تشکیل شده از پلی استایرن منبسط شده‌ با دانسیته حداقل ۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب است که با استفاده از دستگاه‌های تمام مکانیزه بین استاد‌های پانچ شده تزریق می‌شود.از ورق‌های پانچ شده به دلیل پیوستگی بهتر پلی استایرن‌ها و یکپارچگی پانل و همین طور عبور راحت‌تر تاسیسات برقی و مکانیکی در جهت افقی دیوار استفاده می‌شود. پانل سبک وال اسپید بدون محدودیت در ارتفاع بوده و قابلیت تولید ضخامت ۸ سانتی‌متر الی ۲۰ سانتی‌متر را دارد که معمولا از دیوار ضخامت ۸ به عنوان دیوار داخلی (پارتیشن) و از دیوارهای ضخامت ۱۰ به عنوان دیوارنما استفاده می‌شود.

_۲

متعلقات نصب

دیوار پیش ساخته وال اسپید جهت نصب در اسکلت سازه‌ای نیازمند متعلقاتی است که توسط مجموعه وال اسپید تولید و در دسترس کارفرمایان قرار می‌گیرد. متعلقات به دو دسته اجزای فلزی و اتصالات تقسیم شده که اجزای فلزی همانند قاب دربرگیرنده پانل ها خواهد بود و وظیفه یکپارچگی، هم راستا شدن و شاقول بودن دیوار را دارند. اجزای فلزی متعلقات نصب برای متصل شدن به اسکلت سازه‌ای نیازمند ابزاری است که کاملا چفت و بست شود و ساختاری یک دست و در عین حال عملکردی مناسب درهنگام زلزله داشته باشد و ایمنی مورد نیاز را برطرف کند. به جهت همین موضوع از ابزار و وسایلی نظیر پیچ سازه به سازه، پیچ پانل صفحات گچی و سیمانی، نوار عایق و میخ و چاشنی استفاده می‌شود.

_۳

پوشش‌ها

پوشش دیوار پیش ساخته شامل نازک‌کاری‌هایی است نظیر پوشش خشک (گچ برگ ) کناف و صفحات سیمانی، صفحات PVC و ترمو وود) و ملاتی (ملات گچ و سیمان) که بر روی پانل پیش ساخته وال اسپید نصب می‌شوند. دیوارهای وال اسپید نیز مانند دیگر دیوارها نیاز به اجرای نازک‌کاری یا پوشش اولیه دارند، این پوشش‌ها برای مقاصد مختلفی استفاده می‌شوند از جمله آن می‌توان به ایجاد یک سطح صاف و هموار، محافظت دیوار در برابر عوامل خارجی، آماده‌سازی سطح برای پوشش‌ها نام برد. دیوارهای وال اسپید به دلیل ساختار منسجم و یکپارچه، قابلیت اجرای انواع پوشش‌ها اعم از انواع نازک‌کاری شامل ملاتی و مدرن و پوشش‌های نهایی را دارند.

_۴

بارگذاری

ظرفیت باربری دیوارهای پیش ساخته وال اسپید بسته به نوع پوشش نهایی و انتخاب ادوات اتصال مناسب تعیین می‌گردد. می‌توان با پیدا کردن محل سازه‌ها که درفواصل منظم ۳۰ سانتی‌متر از یکدیگر قرار دارند توسط عامل اتصال و به صورت مستقیم بر روی سازه‌ها بارگذاری را اعمال نمود. با توجه به آنکه هسته مرکزی دیوارهای وال اسپید قابلیت حمل تمامی بارهای طره‌ای متعارف را دارد، در شرایطی که بارگذاری روی استادهای وال اسپید اجرا نشود می‌بایست از مهارها استفاده شود. این اتصالات جهت اجرای بار بر روی دیوارهای وال اسپید پس از بهره‌برداری کاربرد دارند (نصب قاب، ساعت، وسایل سرویس بهداشتی، کابینت و...) که متناسب با نوع بار، وزن لوازم مورد نظر و نوع پوشش دیوار پیش ساخته انتخاب می‌شوند.

_

مزایای دیوار پیش ساخته وال اسپید

_
۰۱

صرفه جویی انرژی

۰۲

کاهش هزینه ساخت

۰۳

افزایش سرعت ساخت

۰۴

بهبود عایق صوت

پانل وال اسپید دارای تاییدیه از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، آتش نشانی و مورد تایید نظام مهندسی است. علاوه بر موارد گفته شده این مجموعه گواهینامه CE اروپا را نیز داراست. پلی استایرن استفاده شده در دیوار سبک وال اسپید در رده‌بندی E قرار گرفته که از نوع کندسوز بوده و به هیچ وجه اشتعال‌زا نیست. این محصول بدون محدودیت ارتفاع تولید می‌شود و از این حیث متمایز از سایر تولیدکنندگان است. به دلیل پیوستگی سطحی وال اسپید، انواع پوشش‌ها اعم از ملاتی و خشک، به‌راحتی روی وال اسپید قابل اجرا هستند. نحوه کارکرد تاسیسات مکانیکی و الکتریکی روی وال اسپید بسیار ساده و آسان است، تنها با شیار زنی می‌توان تاسیسات را نصب نمود که این امر بدین معنی است که دیگر شکست مصالح، ضایعات و نخاله‌ای ایجاد نخواهد شد.

علاوه بر کلیه موارد گفته شده، پانل سبک وال اسپید دارای وزن ۴.۵ kg/m2 بوده که با دارا بودن شاخص حرارتی فوق العاده حداقل ۲.۸۵ Kw/m2 و عایق صوتی حداقل ۴۲ db خود را متمایز از سایر متریال سنتی و حتی درای وال ها کرده و خود را برتر می‌داند.

در صورتی که طراحی اسکلت سازه‌ها از مرحله پایه با وال اسپید انجام شود، با توجه به وزن فوق العاده کم پانل پیش ساخته وال اسپید، بین ۷ تا ۱۵ درصد کاهش وزن اسکلت سازه را خواهیم دید.