_

آجرنما

برای ساخت و ساز ساختمان‌ها با توجه به نیازها و سلایق مختلف به انواع مصالح ساختمانی از جمله سیمان، آجر، بتن، دیوار پیش ساخته، پانل های گچی و .... نیاز است. آجر یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است که علاوه بر کاربرد آن در ساخت خود دیوار، در دکوراسیون داخلی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه از آجر برای تزیین دیوارهای داخلی و به عنوان پوششی برای آن‌ها استفاده می‌شود اما توجه داشته باشید که آجری که برای دکوراسیون داخلی استفاده می‌شود، با آجر ساخت دیوار متفاوت است.

آجرها در ابعاد و اشکال مختلفی تولید می‌شوند و هر کدام از آن‌ها کاربرد متفاوتی دارند. به طور کلی آجرها به صورت توپر، تو خالی و سوراخ دار تولید می‌شوند. برای ساخت دیوارهای باربر حتما باید از آجرهای توپر یا آجرهای فشاری استفاده شود، زیرا این نوع از آجرها مقاومت بسیار بالایی نسبت به سایر آجرهای دیگر دارند. این نوع از آجرها مقاومت و استحکام ساختمان را افزایش می‌دهند. برای سرعت بخشیدن به ساختمان سازی امروزه در ساخت و ساز خشک می‎توانید از دیوار پیش ساخته وال اسپید که هم از انواع دیوارهای سبک است و هم می‌توانید بر روی آن انواع پوشش ها را نصب کنید، استفاده نمایید. بهتر است بدانید که آجرها از لحاظ کاربرد به آجرنما، آجر مهندسی، آجر معمولی دسته بندی شده‌اند. در ادامه به معرفی انواع آجرها می‌پردازیم.

۱-آجر نما

با توجه به پیشرفت چشمگیر صنعت ساخت و ساز خشک و استفاده از مصالحی همچون دیوار پیش ساخته، درای وال، انواع پانل سبک و .... توانسته‌اند سرعت ساخت و ساز را افزایش دهند. امروزه از آجر برای زیبایی دیوارهای داخلی و دیوار نما بیشتر از گذشته استفاده می‌شود. این نوع از آجرها وزن بسیار سبکی دارند و به همین دلیل بسیار راحت قابل نصب هستند و همچنین از رنگ و طرح های متنوعی برخوردارند. احتمالا شما هم دیده‌اید که برخی از آجرها در هوای مرطوب، سفیدک و شوره می‌زنند که سبب بهم ریختگی ظاهری ساختمان می‌شود. امروزه آجرنماها توانسته‌اند این عیب بزرگ آجرها را رفع نمایند. بنابراین در شهرهای شمالی کشور با خیالی آسوده می‌توانید از آجرنما برای نمای ساختمان‌های خود استفاده نمایند و نگران جلبک و کپک زدن نباشید.

۲-آجر نسوز

آجرنسوز بیشتر در نمای داخلی ساختمان استفاده می‌شوند. بیشترین کاربرد این نوع از آجر برای دیوار پشت گاز است که به دلیل نسوز بودن آن از خراب شدن دیوار جلوگیری می‌کند. مهمترین ویژگی آجر نسوز، مقاومت در برابر دماهای بالای ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد است. این نوع از آجرها از خاک‌های نسوز ساخته می‌شوند و تنوع زیادی دارند.
بهتر است بدانید امروزه از آجر نسوز در دکوراسیون داخلی نسبت به گذشته بسیار بیشتر استفاده می‌شود. رنگ آجرنما نسوز در گروه رنگ‌های گرم قرار می‌گیرد و سبب ایجاد یک فضای گرم دلنشین می‌شوند.

۳-آجر ماشینی

آجرهای سوراخ دار را آجر ماشینی می‌گویند. آجرهای ماشینی معمولا دارای ۸ الی ۱۰ سوراخ هستند که این سوراخ‌ها در زمان ساخت دیوار با ملات پر می‌شوند و از استحکام و مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند. قیمت این نوع از آجرها مقرون به صرفه‌تر است و در اکثر ساخت و سازهای ساختمانی قابل استفاده هستند.

۴-آجر سفالی

آجر سفالی که معروف به آجر ایتال است در مقابل دیگر آجرها وزن بسیار کمی دارد و سرعت ساخت و ساز را بهبود می‌بخشد. آجر سفالی‌ها شکلی شبیه به بلوک‌های سوراخ دار دارند که بیشتر برای ساخت تیغه‌های جدا کننده فضا همانند درای وال و دیوار پیش ساخته در صنعت ساختمان سازی استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که از آجر سفالی و دیوار پیش ساخته نباید برای دیوارهای باربر استفاده نمود، تنها برای دیوارهای غیر باربر استفاده می‌شوند. مهمترین مزیت آجر سفال این است که در برابر صوت و حرارت عایق بسیار خوبی هستند. توجه داشته باشید که آجر سفال مقاومت ساختمان را در برابر زلزله افزایش می‌دهد.

۵-آجر فشاری

آجر فشاری معروف به آجرهای گری، آجر زبره، آجر توپر هستند که دارای ضخامتی حدود ۳ الی ۴ سانتی متر است. یکی از قدیمی‌ترین نوع آجر، آجر قزاقی یا همان آجر فشاری است که قدمت این آجر به دوره ساسانیان باز می‌گردد. از آجر فشاری به منظور ساخت دیوار باربر، دیوار کشی طبقه‌های همکف ساختمان و کرسی نشینی استفاده می‌شود. همچنین عمر این آجرها نسبت به سایر آجرها بیشتر است و مهمترین مزیت آن‌ها این است که قابلیت بازیابی دارند. برخلاف دیوار پیش ساخته وال اسپید از آجر فشاری برای ساخت دیوار اصلی استفاده می‌شود. برای تفکیک فضا و یا ساخت دیوار غیر باربر از دیوار پیش ساخته یا پانل وال اسپید می‌توان استفاده کرد.